dimarts, 24 de juliol del 2018

Edward Mordrake


EDWARD MORDRAKE


El presumpte cap momificat d'Edward Mordrake


Edward Mordrake (també Modrake) va néixer  l’any 1887  amb una malformació estranya de diprosopia (també diprosopius) que consistia en l’existència d’una segona cara a la part posterior del seu crani.  El cas es va donar a conèixer públicament al llibre Anomalies and Curiosities of Medicine (octubre de 1896), dels doctors George M. Gould i Walter L. Pyle, on aplegaven un seguit de curiositats mèdiques.

La «segona cara» tenia un aspecte femení i segons va declarar el mateix Edward era diabòlica, atès que durant les nits  remorejava contínuament «coses que només se senten a l’Infern», que el torturaven i no el deixaven dormir. Els metges, que confirmaren que el «rostre demoníac» si bé no podia articular paraules, ni menjar, ni beure, sí que reia, plorava, gemegava i era capaç de fer sons, van considerar la possibilitat d’extirpar-lo;  però cap no va veure’s amb cor d’intentar-ho, ja que les tècniques cirúrgiques eren força limitades.

Edward,  que viva en un pis de lloguer, es va penjar als 23 anys dels barrots de ferro de la barana del seu balcó, l’any 1910.

Tanmateix hi ha força indicis que indiquen que  tot plegat va ser una invenció literària del poeta Charles Lotin Hildreth, el qual els dies 11 i 14 de desembre de 1895 va publicar als diaris Parsons Daily Sun i Decatur Herald, respectivament, diversos casos patològics que, segons ell, havia extret de publicacions de la Royal Scientific Society londinenca. Hi havia escrit, fins i tot, casos com el d’una aranya gegant amb rostre humà, un home amb pinces de cranc en lloc de mans, sirenes i tritons. Ja uns anys abans, el 1874, havia escrit al voltant dels arbres carnívors. El poeta morí als 39 anys, el 1896, just quan es publicava el llibre dels doctors George M. Gould i Walter L. Pyle.

Tom Waits va escriure una cançó, «Poor Edward», inspirada en el cas i editada a l'àlbum «Alice» (2002).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada