divendres, 26 d’octubre del 2018

Els taüts de la brossa


ELS TAÜTS DE LA BROSSA





Dimecres 24 d’octubre de 2018, a dos quarts de nou del vespre, uns veïns del barri de Torreforta de Tarragona descobriren un parell de taüts buits, l'un sobre l'altre, al costat d’uns contenidors de la brossa, al carrer Francolí, no gaire lluny de la benzinera del barri de Ponent. Feren una fotografia que aviat es desplegà per les xarxes socials i arribà a les administracions. El president de l’Associació de Veïns de la Floresta, Miguel Ángel Cruz, va fer arribar la fotografia a la consellera de Recursos Humans de l’ajuntament, Ivana Martínez Valverde (PSC), la qual va encarregar als serveis de neteja (FCC) que retiressin de la via pública les caixes, tot i assenyalant, segons precisa el Diari de Tarragona del 25 d’octubre de 2018, que «miressin dins del contenidor orgànic per si hi havia restes humanes». S’hi personaren, doncs, el servei de neteja i la guàrdia urbana. No es trobaren restes humanes, però els agents constataren que els taüts semblaven autèntics i molt vells.



Els fèretres, sense tapa, presentaven un mal estat de conservació evident. Ningú no havia vist qui els havia deixat allà, entre el contenidor de matèria orgànica i el de paper. Finalment, aparegué un veí que afirmà haver vist d’on havien sortit les caixes: d’un magatzem d’una empresa de construcció del mateix carrer Francolí. Les autoritats contactaren amb el propietari, el qual els respongué no saber res de l’assumpte. A poc a poc al barri s’havia format un bon guirigall; hi havia qui pensava que la notícia sortiria a les primeres planes dels diaris i a les capçaleres dels telenotícies. 



Uns joves, sorpresos per l’aldarull que s’havia organitzat, trucaren a la guàrdia urbana i declararen haver estat ells qui havien deixat els taüts al carrer Francolí. Es tractava d’un parell de caixes que s’havien utilitzat com a atrezzo en un  «passatge del terror» al barri de l’Albada, l’any passat. Segons ells, un amic els havia deixat el magatzem per guardar alguns dels elements decoratius del «túnel del terror» (que enguany preparen a Riuclar). Alguns dels objectes que eren a la intempèrie s’havien fet malbé, degut a les darreres pluges, i decidiren dur els taüts al contenidor més proper. Van demanar disculpes, assegurant que mai se’ls havia passat pel cap  fer-ho amb cap mala intenció. Es van endur de nou les caixes cap al magatzem amb la intenció de tallar-les i cremar-les. Ateses les circumstàncies ningú no els denuncià i la policia tampoc els multà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada