dilluns, 23 de juliol del 2018

La Pedra dels Sacrificis



LA PEDRA DELS SACRIFICIS
DEL BOSC DE SAVASSONA



 
Entre tots els «bolos» que hi ha a Savassona, la denominada Pedra o Arca dels Sacrificis era el sancta sanctorum de les bruixes, diuen; l’altar natural on es sacrificava el bestiar i, potser de manera ocasional, alguna vida humana —innocent o no— com a oferiment a algun déu o deessa de l’antigor. 
 
El poder de fascinació que ofereix la Pedra dels Sacrificis és innegable, no tan sols per les seves dimensions monumentals, sinó també pels esgrafiats misteriosos de simbologia evidentment esotèrica, així com per les canalitzacions per on, a parer de l’investigador Josep Maria Armengou, «baixava la sang de les víctimes per a ser recollida com a ungüent màgic i si més no per a fertilitzar la terra» (Els misteris de la Catalunya màgica, 1991).
 
Sebastià d’Arbó explica que «tots els rituals màgics autèntics, ja des del principi dels temps, s’han celebrat amb sacrificis d’animals o persones, perquè l’autenticitat de la litúrgia màgica així ho exigia; si no hi ha sacrifici no hi ha sang, la sang és energia; si no hi ha sang no hi ha transmutació d’energia vital; si no hi ha força energètica no hi ha acte màgic i aleshores el ritual no és complet. Fins i tot la religió cristiana utilitza la sang (ara simbòlicament) per fer la transmutació en vi i donar autentitcitat al ritual de la Santa Missa (al principi del cristianisme sacrificaven per a això animals)». 
 
Afegeix que en aquest bosc encara es fan rituals secrets de màgia negra i satanisme. Les diverses excavacions arqueològiques que s’han fet al terme han tret a la llum dotzenes de cadàvers, sobretot de nenes petites i dones. La llegenda assegura que al cim d’aquesta mola enorme el diable en persona presidia els sàbats que s’hi celebraven. 
 
(Fragment del quadern El bosc de Savassona, màgia megalítica, de la col·lecció «Catalunya: indrets màgics»).
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada