divendres, 15 de maig del 2020

La història d'una (o dues) coberta(es)



LA HISTÒRIA D'UNA (O DUES) COBERTA(ES)



La (les) coberta(es) en qüestió.


La revista de tebeos Vampirella número 4, corresponent al mes de març de 1975, i publicada per Garbo Editorial, llueix una bonica coberta, obra d’Enric (o Enrich, com apareix escrit), en la qual hi ha la cèlebre heroïna de Warren Publishing amb el seu inconfusible banyador roig, al costat d’unes costelles descarnades, uns cranis, un piló amb una argolla (possiblement de tortura), i un rostre, en primer pla, d’una calavera humana encaputxada.


El mateix dibuix, però amb alguna diferència (bàsicament: el banyador roig de Vampirella és bescanviat per una mena de tanga troglodita, i la noia ja no duu les llargues i sensuals botes negres) aparegué com a coberta de la revista Creepy número 46, el mes de març de 1983, publicada per Toutain Editor.


Dos lectors de Creepy, Jesús Maria Reparaz i Juan Angel Font, se n’adonaren i escrigueren, assenyalant el fet, al correu del lector de la revista. Les seves respectives cartes aparegueren publicades a la secció «Tus páginas, lector..» de la revista Creepy número 49, corresponent al mes de juliol de 1983. Ambdós lectors creien, com es prou lògic de pensar, que Enric (o Enrich) havia aprofitat el mateix dibuix de 1975 i, senzillament, havia canviat el vestit de la noia.  

Pàgina 5 de Creepy nº49, on hi ha publicades les cartes.

La resposta de la revista, emperò, va ser que la coberta «que apareix al Creepy 46 va ser realitzada per Enric per a Warren aproximadament cap al 1972, i Warren la va rebutjar. La coberta va quedar en poder de Selecciones Ilustradas. Una mica després, amb el convenciment que la coberta restava inutilitzada en haver estat rebutjada, Enric, a qui li agradava el posat de la model, va decidir utilitzar-la per a una coberta de Vampirella, que sí que va ser acceptada per Warren i publicada posteriorment a Espanya, a la Vampirella de Garbo Editorial. I, havent passat ja deu anys des de llavors i tractant-se de dues cobertes diferents, nosaltres vam decidir publicar-la a Creepy, per considerar-la, malgrat la opinió de Warren, una bona coberta».

Les dues cobertes, de nou, juntetes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada